Kurum Adı : Barak Ortaokulu
WEB Adresi : http://barakortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Barak Mah. 4. Cadde üzeri Şahinbey/ GAZİANTEP

VİZYON
Öğrencilerimize sadece öğreten değil, onları yaşama hazırlayan, gelişme ve yenilenmeyi devamlı yaşayan, öğrencilerimizin başarı ve kalite düzeyi ile Türkiye’nin önde gelen okulları arasında örnek ve öncü bir okulu olmak.

MİSYON
Öğrencilerimizden olumlu ve istendik yönden, davranışlar değiştirerek ve yeni davranışlar kazandırarak ve geliştirerek, onları hayata ve bir üst öğretime hazırlayarak, her bireyi kendi ihtiyaç, istek ve kabiliyetleri ve becerileri doğrultusunda iyi birer birey olarak yetiştirmektir.

Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı :

Derslik Sayısı : Atölye-İşlik Sayısı :
Fen Laboratuarı Sayısı : BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı :
Isınma Şekli : Doğalgaz
Öğretim Şekli : NORMAL (2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI VE SONRASI İÇİN İKİLİ EĞİTİM)
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30-15:00 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İÇİN İKİLİ ÖĞRETİM OLMASI PLANLANMAKTADIR. (5.-6. SINIFLAR ÖĞLEDEN SONRA- 7.-8.SINIFLAR SABAH)
Misafirhane
Bina Kodu : İnternet Bağlantısı :

LOJMAN BİLGİLERİ
Lojman Sayısı :
Lojman Bilgisi :

YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İl Mİlli eğitim Müdürlüğüne 4km ,İlçe Milli eğitim Müdürlüğüne 5km Uzaklıktadır.
Ulaşım : İl merkezinden Ünaldı ve Yavuzlar dolmuşları yakınından geçer, Üçoklar Halk otobüsleri de yakınından geçer.
Yerleşim Yeri Bilgisi : Havaalanı yolu üzeri.Bayındır düğün salonu arkası Serinevler Mahallesine ve Yeşilvadi Konutlarına yakındır.